Знаете ли какво е общото между Майкъл Джексън, Пола Абдул и Меджик Джонсън?
Обединява ги любовта към легендарния баскетболен отбор "Лос Анжелис Лейкърс".

"Езерняците" са не само най-легендарният баскетболен отбор в историята, с общо 17 шампионски титли в НБА. Те са емблематични за целия спорт, истинско поп-културно явление!

През 80-те години "Лейкърс" изгражда отбор, който играе толкова атрактивно  и ефективно, че пленява феновете по целия свят. В отборът играят Джери Уест, който е изобразен и на познатото лого на НБА, Карийм Абдул-Джабар, Меджик Джонсън, а в началото на новия век Шакил Онийл, Кобе Браянт, Леброн Джеймс.

 

Но не само звездите в отбора носят шампионските титли! Най-голямата заслуга е на Джери Бъс – строителния предприемач станал собственик на отбора през 1979 г. Той е основният фактор, благодарение на когото NBA излиза от чистата спортна сфера и влиза в шоубизнеса. Слуховете гласят, че дори надминава Хю Хефнър по бохемски начин на живот.

По негово време и мажоретките започват да носят така оскъдните костюмчета. Първото "Момиче на "Лейкърс" и хореограф на тогавашния състав е не кой да е, а легендарната Пола Абдул. Прословутият първи ред точно до игрището неизменно е отреден за знаменитости от ранга на Майкъл Джексън и Джак Никълсън, сезонният абонамент за тези места е 200 хиляди долара на място.

Знаменитата история на "Лейкърс" излиза от баскетболното игрище, за да я видим на малкия екран във "Възходът на Династията Лейкърс" по HBO. 

В ролята на знаменития Джери Бъс ще влезе Джон С. Райли. 

"Опитвах се да изглеждам, колкото е възможно повече като него. Разполагах с определено количество факти, но голяма част от живота си той е пазил в тайна. Станал е известен когато е купил отбора и се е показвал доста, за да забележат "Лейкърс". След като са станали известни, той е давал може би по едно интервю на година. Най-вече на местни журналисти за състоянието на отбора. С изключение на това, животът му е бил доста далече от прожекторите. Но всъщност беше много приятно да развия някои неща. Да използваш един малък намек и да го доразвиеш, да стане нещо по-интересно и истинско за филма. Много приятно беше да играя един толкова уверен човек, защото аз в живота съм малко по-несигурен, задавам въпроси, анализирам изборите си, а Джери преминава през света като природна стихия. И беше наистина приятно да играя човек, зареден с толкова много хъс", разказва той специално за bTV.

Няма отбор без звезда, а честта да бъде Меджик Джонсън се пада на младия Куинси Айзея.

"Всеки в Ел Ей има по някоя история с Меджик Джонсън. Гледах и стари негови интервюта и това много ми помогнаха да изградя героя си. Просто не ми се тръгваше от снимачната площадка. Исках да дам на героя си възможност да диша и да бъде истински. А като виждах как играят колегите ми, това също влияе как да изградиш героя си. Екипна работа е", споделя той.

Джейсън Кларк пък има трудната задача да се превъплъти в Джери Уест.

"Винаги е плашещо, защото той е още сред нас и вероятно няма да се зарадва, че го правя. Но процесът е великолепен – първо, работихме по външния му вид- в пилотния епизод си играхме със зъбите. Никак не бяха удобни. И прекалено бели. Сложиха ми лещи да променят синьото на очите ми. И накрая тази перука... Когато искаш да направиш нещо както трябва, започваш да се вживяваш. За първи път мисля, че работих отвън навътре. Много сложни неща е трябвало да преживее Джери, имал е комплекси, той говори за тях и ние ги показваме. Но беше приятно да се получават нещата – парченце по парченце. Аз обичам да се паля на снимачната площадка. Давам всичко от себе си и продължавам докато режисьорът не каже "Това е прекалено" или "Стига толкова", аз не спирам", казва той.