Василена Винченцо e една млада и успешна актриса, която пи по една студена вода, заедно със стотиците хора на изкуството на свободна практика. Това беше техният начин да протестират, след като им бяха обещани помощи от министерството на културата, след кандидатстване и одобрение, но и до този момент никой не е получил и стотинка.  

„Жива, здрава и на свобода, с усмивка“ – така описва състоянието си в момента актрисата.

Снимка: btvnovinite.bg

Но по време на извънредното положение „оцелява се, като не се оставяш, винаги има какво да прави, какво да прочетеш и да научиш. Може по-късно да изпитваме носталгия по този период, когато сме имали време за себе си“, казва Винченцо.

За да оцелее финансово в тази ситуация, тя е разчитала на помощ от родителите си, но пита какво се случва с колегите ѝ, които нямат „този лукс“, а имат „деца, за които да се грижат, и ипотеки, които да изплащат“.

Снимка: btvnovinite.bg

Въпросът с обещаните от държавата средства е принципен. „Все едно ние да се разберем нещо, да ти поискам пари на заем, ти да се съгласиш и да си направим среща, а след това да не дойдеш“, казва актрисата.

„Само единици за получили тези пари и е абсурдно, че по телевизиите се съобщават от висшестоящите информации, които не са верни“, казва Винченцо.

Вижте целия разговор във видеото!