Васил Гюров е бунтар и протестът е неговата стихия. Основател е на група "Ревю", която промени живота на мнозина. Никога не е изневерявал на музиката, но паралелно се занимава и с други неща – футбол, гмуркане, ски, видеомонтаж и специални ефекти, екокаузи.

Васил Гюров е 12-и в листата на коалиция "Демократична България". Той даде лично интервю заедно със съпругата си Мария Кавлакова в предаването „Тази неделя”. Преди 8 месеца се ражда малкият Андрей. Това е третото им общо дете. Васил има син от предишна връзка.

„Политика не е мръсна дума. Тя е опорочена през последните 70 г. Ако етиката е идея за доброто на отделната личност, икономиката – за доброто на семейството, то политиката е идея за доброто на обществото. Не трябва тя да бъде запазена територия само за юристи, икономисти или политолози. Убеден съм, че България ще тръгне нагоре като общество, когато всички почувстват политиката като свое задължение”, обясни решението си да се включи в предстоящите евроизбори Гюров.

„С „Ревю” се борихме предимно срещу ограничението на свободата, което към днешна дата не е много по-различно. Човек винаги има какво да подобри. Днес свободата е по-друг начин ограничена – свободата на избор е проблемът”, каза той.

По думите му разделението е типично за нашето общество.

„На ляво да тръгнем с десния крак” е нещо, което го охарактеризира. Големият проблем на прехода е, че гледаме какво ни разделя, а не какво ни обединява. Хората се делят на леви, десни, либерали, консерватори, но ако погледнат какво ни обединява, тогава нещата биха били по-добри”, смята той.

Васил и Мария се запознават по време на фотосесия. Заедно са вече 14 години. 

„Аз го харесах по-късно. И по-точно свободата, която излъчваше. Видях един свободен дух. Това е нещото, което ме привлече. Видях, че човек може да живее без предразсъдъци и да бъде свободен. Впоследствие толкова години гледаме в една посока и тя е точно свободата”, разказа Мария.

„Уча децата си да живеят достойно, почтено и да уважават истината”, казва Васо Гюров.

Двамата обичат природата и са ревностни екозащитници. Любимото им място е плажът „Корал”.

„Около нещо се строи поголовно и това се отразява на всичко. Ще продължим да го пазим и да остане едно от малкото непокътнати места. Борбата обаче е безмилостна”, допълни Гюров.

Природата е един безценен ресурс, който може да бъде страхотен дял от нашата икономика”, каза от своя страна Мария Кавлакова.