„На българина най-много му тежи оправията. Какво имаме оправено? Ние сме орел, рак и щука. Няма тая съвкупност, защото сборната дружина, планината повдига“. Това коментира пред Петя Дикова легендарната певица Валя Балканска.

„Не помня моя баща. Аз съм била на две години, а майка ми – бременна с брат ми в четвъртия месец. Всичко е минало. Къщата на втория ми баща изгоря, но с работа и уважение – хората бяха единни. Когато започнеш да строиш, един камък ще идеш и ще сложиш. Няма да забравя колко малко е необходимо, за да помогнеш“, посочи тя.

Снимка: Редакторски екип

„Няма да забравя моя учител, докато ми сипят пръст на очите ще го помня. Като видях родителите на съучениците ми, избягах. Той ме хвана за ръка и ме върна. Запях, започнах втора, трета песен. Като слязох, той ме целуна по челото и каза, че съм отворила вратите“, спомня си Валя Балканска.

Певицата има три деца, пет внука и осем правнука.

„Безхаберие и летаргия, която лично наблюдавам. Родени сме на благословено място. Наследници сме на достоен народ. От миналото трябва да вземем семейните ценности. Бракът било отживелица, окови – това не го разбирам“, добави гайдарят Петър Янев.

Снимка: Редакторски екип

„Аз с дечицата, с които работя, обяснявам, че България е божествено място“, казва той и допълни, че страната има нужда от заедност.

Валя Балканска и Петър Янев ще бъдат специални гости на „Нощта на Ансамблите“ през март в София.