Тази седмица се сбогуваме с още един от големите български актьори - Филип Трифонов. Емблематично остава превъплъщението му в Ран от "Момчето си отива". 

На поклонението в църквата "Свети Седмочисленици" освен неговите близки и колеги, дойдоха и десетки почитатели.

Трифoнoв имa роли в нaд 30 филмa, сред кoитo "Прeбрoявaнe нa дивитe зaйци", "Oркecтър бeз имe", "Aдиo, Риo" И "Ивaн и Aлeкcaндрa".

Филип Трифонов не обичаше публичността и говореше само с повод.

„Няма да си отиде само момчето. Ще го изпратят много приятели, ще го изпрати и любовта на зрителите и то поколения наред, които ще гледат тези филми. Но много малко хора ще знаят колко добър човек беше, колко помагаше на приятелите си и невинаги получаваше помощ. Изправен живот на един изправен човек“, каза кинорежисьорът Евгени Михайлов.

„Филипо, искам да те помоля отгоре да подаваш понякога някакви реплики, за да не бъде скучно тук, долу“, бяха думите на актьора Николай Гундеров.

Павел Попандов сподели, че се познава с Филип отдавна и си спомни за невероятната му позитивна енергия: 

„Беше човек, който излъчва силна, ярка и позитивна енергия. Ентусиаст, който се втурваше във всяка една роля, главна или второстепенна сякаш му беше дебютна. Той предаваше този ентусиазъм и повдигаше духа на всички. Беше готов да помогне на всекиго, каза още артистът.