Ученици от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в град Мездра посетиха иновативното, високотехнологично, 360-градусово студио на  bTV по повод 19-тия рожден ден на Новините,

В новото студио ги посрещнаха Нели Тодорова и Веселина Петракиева, избрани от колегите  си за репортер и продуцент на годината чрез традиционния вътрешен конкурс.

„Най-важното е да питаш, да можеш да питаш всичко. Да не се притесняваш че човекът срещу теб няма да иска да отговори, няма да му бъде удобно да отговори. На теб не ти е работа да осигуряваш комфорта на човека срещу теб. Задължително е да уважаваш събеседника, но задължително е да питаш”, обясни „Репортер на годината” Нели Тодорова.

Веселина Петракиева, отличена за „Продуцент на годината” подчерта, че най-важното за малките е да запазят детското си любопитство, защото добрите журналисти са любопитните и любознателните.

Заинтригувани от магията на телевизията учениците влязоха и в ролята на водещи на новините. А едно от най-усмихнатите лица в нюзрума на bTV - Натали Трифонова им показа как се изготвя прогнозата за времето.

Гостите от Мездра са членове на единствения „Говорящ вестник у нас”, вестник, който не се пише, а се говори.

Именно тяхното училище през 2016г., дава името на талисмана на кампанията на bTV  „Да изчистим България заедно” – Зеленко Зеленков!