Най-силният финал на MasterChef България в историята на шоуто досега предстои тази вечер в 20.00 часа по bTV. Виолина Маринова, Димитър Тончев и Ивайло Спасов гостуваха в „Тази събота и неделя“, за да споделят емоциите си от участието си в кулинарното състезание.

„MasterChef ми даде алгоритмично мислене за създаването на рецепти. Това ще ми помогне за приложението, което планирам да разработя някой слънчев ден – чрез изкуствен интелект да се създават цялостни рецепти“ – сподели Димитър, който се увлича по молекулярна кухня и обича да работи с течен азот.

„Отказах се от работата си, но участието в MasterChef си струваше. Бях отегчен от работата си в рекламата и маркетинга, липсваше ми тръпката... MasterChef ме научи да готвя бързо. Преди готвех по 5-6 часа и си гледах кефа, докато сега за един час правя три ястия, защото синът ми е доста капризен. Той днес има имен ден и ще му сготвя хрупкав лаврак и ориз на пара“ – призна Ивайло, който готви от малък, а преди 8-9 години започва да си купува кулинарни книги и навлиза по-сериозно в хобито си.

„MasterChef те научава, че когато владееш много техники, нямаш нужда от много рецепти в главата си – просто комбинираш техниките“ – сподели още той.

Виолина донесе в студиото домашни ореховки и разказа, че 5-те минути в склада на MasterChef са й били непосилни.

„Когато готвя вкъщи, забравям много неща и три пъти се връщам до магазина. Затова в шоуто винаги взимах и резервни продукти, за да имам Б вариант... Много се радвам, че останах до края на състезанието. Сбъднах мечтата си. Не работя и имах нужда от някакво доказване, че мога да се справя. Децата са много горди и щастливи. Дори съжаляват, че това приключение свършва“ – сподели Виолина, която е завършила право. До този момент тя не се е отделяла от семейството си за толкова дълго време.

Целия разговор можете да видите в LadyZone.bg