В една по-различна битка влиза Тервел Пулев. Вместо боксови ръкавици той слага маска. Вместо на ринга влиза в болницата като доброволец, при това за втори път. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. гостува в предаването "Тази събота и неделя" по bTV, за да разкаже повече.

"Желанието на човек да помага е въпрос на възпитание и на убеждения. Сега, през 2020 г., коронавирусът е един невидим враг за целия свят, не само за нас. При това положение трябва да сме единни. Каквото и да стане - ние трябва да сме единни и като народ, и като общество... Не е нужно да разказвам на децата си за това, което правя. Примерът говори сам за себе си. Това, че те знаят и са наясно, е предостатъчно. За някои неща не е нужно да говориш."

"Разликата сега е, че има повече заболели, по-голям наплив в болницата, малко по-голям хаос", сподели той и допълни: "Лекарите вече са се подготвили за ситуацията. През месец март беше като изненада, докато сега те са наясно какво да очакват."

"Помагам с каквото мога - с преместване на пациенти, с транспортиране, с дезинфекциране... Важното е да бъде вдигнат духът и на лекарите, и на пациентите. Нещо, от което те имат нужда. Сутринта, като стана, веднага отивам. Пациентите ме разпознават, въпреки маската.", продължи Тервел - трикратен европейски медалист, както и носител на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

"Всяка ситуация е индивидуална. Примерно, бяхме горе, в интензивното, за да видим доктор, с когото съм бил преди това през месец март в спешното отделение. Сега е болен. Видях как една медицинска сестра се разплака и каза "Моля ти се, отидете, повдигнете му духа". Това го виждаш, че е реална обстановка."

"Брат ми казва в негов стил "Ако трябва, и аз ще дойда да помогна". Продължава подготовката си за мача с Джошуа. Това му е цел №1 в момента, не може да се разсейва с други неща, независимо от пандемията. От него цяла България очаква да я представи достойно. Според мен има доста големи шансове и не го слагам като аутсайдер. Мисля, че неведнъж е показал, че има голямо сърце и се раздава.", заяви Тервел, който ще бъде до брат си Кубрат и на 12 декември в Лондон, когато Кобрата излиза на ринга срещу Антъни Джошуа в битка за световната титла в тежката категория.