Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев се присъедини към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед". Боксовият ни шампион помага в отделението по "Спешна помощ" на Университетската болница, като извършва транспорт на пациенти и се занимава със санитарно-хигиенни мероприятия, както и всичко останало, от което екипът и пациентите имат нужда.

В ситуация на пандемия помощта от доброволците е изключително важна за лекарите. По няколко часа на ден Тервел Пулев се грижи основно за хигиената в спешното отделение. "Ето с тези пособия хващам, по този начин без да има притеснения, без да има предразсъдък. Всяко едно ъгълче трябва да бъде измито.", каза боксьорът пред bTV.

Пулев посреща и част от пациентите и насочва тези със симптоми на коронавирус в специален коридор.

"Подкрепи ни морално, както нас така и пациентите и ще ни бъде в помощ в работата, а също е важен и личният пример за хората, които живеят в България.", сподели д-р Иван Христов.

Въпреки пандемията от COVID-19, носителят на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) продължа да поддържа форма. Сутрин е в болницата, а следобед на тренировка.

bTV призовава: останете си вкъщи!