Участничката от „Фермата“ Теодора Дякова от 6 години живее в Чикаго, но винаги упражнява правото си на глас на избори в България. 

Заминава отвъд Океана преди години и остава да живее нелегално. Във визитката си за формата Теодора споделя, че майка й е пропуснала сватбата й, както и раждането на внучката й.

В обстановката на поредните избори у нас Теодора казва, че животът в България я интересува тъй като това е и нейният живот.

"Аз съм българка. И всичко случващо се на територията на моята си страна, животът на моята баба и на всичките ми близки в България е важно до толкова, че да се интересувам и да гласувам, когато мога да дам своя избор“.

За най-българския формат за традиции и ценности „Фермата“ Теодора разказва, че е „наистина една малка България, събрана в шепичка“.

В риалитито е научила, че българинът може да премине през много трудности и да се изправи отново. Въпреки конфликтите и лагерите във формата, Теодора е на мнение, че българското ги е обединило - „Българското се събира, химнът те кара да се просълзиш и всички тези неща ни сплотяват“.

Въпреки че семейството й и бизнесът й са в Чикаго, тя заявява, че в чужбина човек не може да се чувства като у дома си.

Според нея това, което помага „българинът да се чувства българин на чуждо място“, е фактът, че Чикаго е петият по големина град в чужбина с българско население. „Там си пренесъл живота си, докато тук усещаш огъня, манджата на баба. Друго си е вкъщи“, добавя още тя.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!