За втори път в 12-годишната история на престижните награди "Мениджър на годината" почетната статуетка грабна жена.

Светла Несторова е главният изпълнителен директор на "Булстрад живот Виена иншурънс груп" и победи в конкуренция от 10 финалисти от различни бизнес сфери. Наградата беше връчена лично от президента Румен Радев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Еднакво трудно е дали си жена, или мъж. Ръководните позиции са свързани с отговорност. Тя тежи и изисква да се осмисли на ежедневна база. Не смятам, че на мъжете е по-лесно, защото отговорността е същата. Може би стилът и средствата са различни”, каза в „Тази събота” Светла Несторова.

Тя допълни, че за нея ръководеното на хора не е джендър проблем.

Снимка: btvnovinite.bg

„Една от основните роли на мениджъра в дадена компания е да създаде условия околните да не мълчат. Ако се стигне до това мениджърът да е обграден от тишина, това е мозъчна смърт за цялата компания”, смята Светла Несторова.

Преди 15 г. Светла е преподавала в университет. Предметът, който е водела обаче, отпаднал от учебния план.

„Тогава се паникьосах и си купих вестник с обяви. Подадох документи на всички обяви, които дори малко отговаряха на профила ми. Започна един диалог със застрахователна компания, който продължи 9 месеца с 11 кръга интервюта. Така попаднат в застраховането”, разказа Светла Несторова.

Снимка: btvnovinite.bg

Призна, че често й се е налагало да пренебрегва семейството заради работата си, но се е случвало и обратното.