Национален протест срещу войната по пътищата. Близки и роднини на загинали при катастрофи за трета поредна седмица излизат на протести в цялата страна.

Те настояват за спешни законодателни промени, по-добра инфраструктура, строги санкции и присъди за шофьори, причинили катастрофи.

Протести има в 20 точки от страната. Началото на недоволството бе обявено за 10 часа. В София протестиращите блокираха движението по бул. "Сливница" в 11. Пропускат се само автобомили на спешна помощ.

На злополучното място в София протестът не е спирал след 8 май, когато млад шофьор отне живота на младите Ани и Явор. Тук всяка вечер се събират близки и приятели и настояват за спешни законодателни промени, по-добра инфраструктура, строги санкции и присъди за шофьорите, причинили катастрофи. 

На 31 май отново ще има национален протест пред Съдебната палата и пред сградата на Народното събрание.

Днес и републиканският път към граничен пункт "Лесово" беше затворен от протестиращи до ямболското село Калчево. Участъкът е натоварен, с много катастрофи, в една от които 13- годишно дете загуби живота си.

Кметове и жители на близките села подкрепиха протеста и поискаха мястото да бъде осветено, заради опасността от нови инциденти.

Рокери от Ямбол също се включиха със символична обиколка на проблемното кръстовище. Паметта на жертвите при катастрофи беше почетена с едноминутно мълчание, а движението беше спряно за кратко.

"Искаме промените, които сега внасят парламентарни групи, да бъдат съгласувани с родителите на убитите деца, а не както досега - практиката беше с някакви лобита, адвокати. Искаме да бъдат чути в парламента, да видят тяхната болка и тогава да променят нещо", коментира Иван Спасов, организатор на протеста.