Българинът Слави Славов тренира холивудските екшън-звезди, като е личен треньор на Долф Лундгрен. Той гостува в студиото на „Тази събота“, за да разкаже интересни истории пред водещата Диана Любенова - като например, как удря юмрук на Жан-Клод Ван Дам, който го напада пиян в хотел.

Слави живее, тренира и работи в Лос Анджелис, където в момента е шеф на една от федерациите по карате киокушин. Роден е в Стара Загора, а първите си стъпки прави в залата като 8-годишен. Става световен шампион за мъже по карате киокушин. Става и световен шампион по кикбокс и балкански шампион по тай-боксинг. Трикратен републикански шампион е и по муай тай и кикбокс. Заслужил майстор на спорта, Славов е тренирал актьори като Мики Рурк и Ранди Кутюр, а от 17 години е личен треньор на Долф Лундгрен.

През 2004 г. е на летището в София, когато вижда позна физиономия - на актьора Долф Лундгрен. Отива при него и му казва термин от спорта. Решават да се "сбият" в ъгъла на летището и той му казва, че ще е удоволствие да се пробват и в залата. След две седмици се срещат отново и така започва тяхната история до днес.

Слави Славов не се е прибирал в България от две години.

„За пръв път не ми се прибира в Америка - надявам се, когато се кача в самолета, това чувство да се промени“, споделя Слави.

"Напуснах България, защото тук стигнах тавана и Долф Лундгрен ми отвори очите“, допълва той.

„Загубите ме научиха да поемам щети, да ставам и да се изправям“, заявява Слави.

След 15-20 пътувания до Америка и след покана на Лундгрен, Славов решава да емигрира.

„Имам много пиперлива история с Жан-Клод Ван Дам, малко го търкалях в един хотел в 6 часа сутринта“, заявява с усмивка треньорът.

Преди десет години Лундгрен и Ван Дам имат обща сцена, но Клод закъснява и тогава Долф казва, че ще започне да тренира и снима с личния си треньор, т.е. Слави.

Режисьорът казва да направят сцената с Ван Дам, но Лундгрен не желаел вече. Тогава Ван Дам се озлобява към българина и когато на следващата сутрин се прибира пиян, го пита дали той е най-големият бияч. Напада го, като в защита нашенецът му ударя юмрук в брадата. Жан-Клод Ван Дам се разплаква и моли българинът да го остави на мира. 

Слави споделя, че в близко бъдеще му предстои да наеме зала в Щатите и да организира класове по бойни изкуства.

„Искам да стана като баща си“, споделя малкият син на Слави.

Вижте какво още сподели Слави Славов във видеото.