Традицията да се чукнем с боядисани яйца на Великден е една от най-обичаните, особено за децата. Тази година обаче много хора са разделени и така няма да могат да се чукнат с най-близките си.

Едно семейство направи традицията възможна по време на изолацията. Семейство Мочеви създаде приложение за смартфон за виртуално чукане с яйца.

Снимка: btvnovinite.bg

7-годишният Самуил дава идеята на родителите си.

„Решихме, че е много подходящо да направим виртуален начин да спазим традициите. Да доставим удоволствие и на най-малките, например на моя син, който беше инициатор на идеята, както и да дадем възможност на всички да се възползват от това да се чукат с яйца - една хубава българска традиция“, разказа Миряна Мочева.

Снимка: btvnovinite.bg

С помощта на приятели и за десетина дни приложението "Чук пук" е факт. То е безплатно и ще може да се открие в „Гугъл плей“. След като свалите приложението, трябва да създадете стая с име и парола, която давате на човека, с който планирате да играете.

Самото чукване се случва за секунди – колкото и в действителност.

Снимка: btvnovinite.bg

Семейство Мочеви също е засегнато от кризата. Симеон е останал без работа, докато Миряна все още работи от вкъщи. Въпреки трудностите обаче семейството намира начин да усмихне много българи по света чрез приложението, което създават.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента приложението очаква одобрение от „Гугъл плей“, а докато това стане, може да използвате страницата на играта във „Фейсбук“ – "Чук пук - виртуално чукане с яйца на Великден“.