Списание „Форбс” нареди сред водещите млади лидери в Европа за 2019-а година двама млади българи - Татяна Миткова и Велизар Шулев.

Те са само на 26, но вече имат бизнес, който помага на авиопътници да си получат обезщетенията при проблеми с полетите.

Най-важно за нас е да имаме повече клиенти, на които сме помогнали и екипната работа да е успешна, казаха те пред „Тази събота”.

Компанията им стартира като експеримент, защото самите те са били потърпевши от проблеми при полетите си. И двамата са завършили в чужбина и това е било свързано с много пътувания. Именно така се ражда идеята им.

Работата им се базира на европейското законодателство за обезщетение на пътници при проблеми с полетите. 

Успелите българи обясниха, че обезщетението са сума за причинените неудобства, която е доста голяма и че то се получава при отменени полети поради технически причини, продаване на повече билети, отколкото има и закъснение над 3 часа.

Татяна и Велизар поясниха, че всеки може да опише своята ситуация през тяхното безплатно приложение, за да разбере какво му се полага и дали му се полага.

И двамата се виждат помъдрели след време и скромно отклоняват въпросите за по-успешните си начинания, приемат ги като помощ за другите, а не просто като себедоказване и просто амбиция.

Усмихнати и позитивни, само на 26, успелите българи вдъхновяват с целеустременост и пример, че няма невъзможни неща.