Блажка Димитрова е създател на първия ресторант с нулев отпадък у нас. От нея можем да разберем например дали бирената утайка е вкусна и има ли причина да я ядем.

Когато завършва университета, Блажка преподава на ученици от последните класове. Бързо разбира проблемите на младите и им се посвещава. В ресторанта ѝ работят и младежи в неравностойно положение.

„Към днешна дата, това което при нас работи най-добре, е работата с глухи младежи. Те могат да те обслужат, дори да не знаеш и една думичка жестомимичен език. Визията, която имаме за всеки един от младежите, които влизат тук, е той да прекара поне една година. Целта ми е през тази една година те да разберат какво искат да правят, защото аз съм с ясното съзнание, че не всички мечтаят да бъдат готвачи, сервитьори или бармани и това е напълно ок, но им даваме възможност да развият умения, които да им помогнат след това да намерят това, което искат, да се реализират в него и да се чувстват успешни“, казва Блажка. 

Младият екип се гордее с иновативните си продукти. Един от тях са вкусните крекери, направени от бирена утайка. На 100 грама материал има 18 грама протеин и 25 грама фибри.

Заедно с хората от квартала, поставят компостер, който е оцветен от деца с боички.

Блажка се готви за промяна – в менюто вече ще имат място само продукти с малък въглероден отпечатък, затова мястото ще смени името си и ще се отвори за още повече добри каузи.

Конкретни рецепти на Блажка Димитрова можете да намерите на сайта businessnovinite.bg

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement