ИТН е готова с листите и ще се депозират в срок в Районните избирателни комисии, като основните лица остават водачи, както и основните експертни лица. Това заяви Радостин Василев от „Има такъв народ“ пред „Тази неделя“.

Той поясни, че промените са козметични и са се налагали в определени области и по определени критерии.

„Нямаме особена изненада в нашите водачи в София. Това са двама от тримата ни водачи, третият е отново популqрен сред хората. Прагматично сме подходили, а Слави Трифонов много отдавна заяви, че нeговото място не е като народен представител“, коментира Василев.

Според него социологическите проучвания не познават за резултатите и партията ще се бори за първото място.

Относно следващия парламент и евентуалните партньори Василев обясни, че всички извън ГЕРБ и ДПС може да са такива.

„За нас са важни политиките, но трябва и диалогичността да е на по-високо ниво“, каза Василев и не изключи и „Продължаваме промяната“, но след като партията на Трифонов види програмата им.

Той коментира и казуса с гражданството на Кирил Петков, като заяви, че трябва да се изчака и решението на КС.

„Това, че критикувам нежеланието му да сподели истината, не значи, че с ПП не е възможен коалиционен партньор. Точно обратното. Обаче ако Петков е бил канадски гражданин, когато е бил министър и е подписал декларация, в която твърди, че не е – неговата политическа съдба не трябва да е по-различна от тази на Петър Илиев – той в момента е маргинализиран и намразен образ, без да има особени основания за това“, заяви Василев.

Радостин Василев заяви и че към момента няма иск от Татяна Дончева по казуса с 500к. Той поясни и че никога не е твърдял, че се е чувствал така сякаш му предлагат сделка.

„Тя (Татяна Дончев – б.р.) си драскаше в офиса, написа Ива, написа 500к и триъгълничета и стрелкички, това е истината. Не съм живял  с чувството, че ми е предлагала сделка. Казах, че ме уговаряше да направя така, ако мога, да убеждавам наши депутати да гласуват против желанието на партията за неподкрепа не евентуален кабинет, защото според нея има нормални логични хора и търсеше такава подкрепа. Това на листчето не бих го приел по никакъв начин“, обясни още Василев.