12 ученици от цялата страна посетиха новото 360 градусово студио на bTV. Учениците са част от проекта „Работилница за репортери” и имаха възможността да се докоснат до най-високотехнологичното студио в Източна Европа.

Снимка: btvnovinite.bg


Най-младата водеща на новините на bTV Виктория Готева успя да даде първи насоки в журналистиката на бъдещите студенти.

 

„За мен беше изключително удоволствие, че успях да покажа на тези млади и ерудирани хора, които имат интерес към журналистиката, новото студио на bTV, защото за всички нас журналистите, които работим тук – това е една изключителна привилегия да работим в такава медийна среда”, каза Готева.

Учениците влязоха в ролята на водещи и представиха прогнозата за времето. Студиото дава възможност и за 3D визуализации, които не са правени досега.

Снимка: btvnovinite.bg

„Новото студио дава още по-големи възможности за всички журналисти в нюзрума на bTV. Особено на водещите, които всеки ден презентират своите теми. Може да показваме по различен, интерактивен начин темите, по които работим и така на зрителя да бъде още по-интересно”, допълни младата водеща.

Учениците проявиха желание да се включат и в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”, която стартира на 14 септември тази година.