Снимки на багер, който дълбае на плажа Вромос край Черморец, се появиха в социалните мрежи късно снощи. Последва вълна от обществено възмущение.

Снимка: btvnovinite.bg

„Безспорно има навлизане в държавна собственост – бреговата ивица. Благодари на гражданите за сигнала“, каза заместник областният управител Пламен Янев.

Извършена е проверка, но багерът не е бил на плажа и не е известно кой е неговият собственик. Вижда се, обаче, че в морето са изсипани камъни и се прави нещо като буна.

Тази събота в района ще патрулират полицейски автомобили, което ще спре продължаването на тази акция.

Снимка: btvnovinite.bg

Можем само да предполагаме кой е извършителят, но не знаем дали това е човекът. Предполага се, че това е собственикът на терените в непосредствена близост, каза кметът на Черноморец Росен Деспов.

По думите му се говори, че на терена ще бъде открит къмпинг, но такова инвестиционно намерение още не е заявено.

„Това нещо продължава вече една седмица и камъни, които са вадени от брега, понеже този бряг е каменист, са изхвърляни в храстите нагоре към античната крепост Акра“, коментира Екатерина Капрова, жителка на Черноморец.

Институциите са сезирани за проверка по случая, а багерът ще се издирва по регистрационния номер, съобщиха за bTV от полицията.

Прокуратурата също се е самосезирала за случая и извършва проверка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!