Индия, Непал, Шри Ланка и Мианмар. С по една 15-килограмова раница за 4 месеца из потайностите на света тръгват Алекс и Мартин. Някои вечери спят на дюшек, някои дни нямат топла вода, с която да се изкъпят. За приключението си по време на пандемията те разказаха в предаването „Тази събота“.

Двамата споделиха, че това пътуване ги е променило – сега са много по-спокойни, по-уверени и положително настроени в ежедневието си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Идеята беше да е за по-дълго от това, което се случи. Самият план се зароди година и половина преди да заминем. Самата подготовка доста се проточи, трябваше да завършим, защото и двамата бяхме студенти. Планувахме да пътуваме поне една година, но коронавирусът ни върна“, разказа Мартин.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато новината за глобалното разпространение на коронавируса достига до тях, те се намират в Шри Ланка и са изправени пред избора да се приберат в България или да останат и самоизолират в някоя страна в региона. 

Снимка: btvnovinite.bg

На края успяват да се приберат с полет до Швейцария и помощта на посланика ни във Виетнам, но са категорични, че ще продължат пътешествието си. 

Вижте още във видеото!