„Има написан текстов проект за промяна на Конституцията. Той ще се обсъжда може би следващата седмица.“ Това каза пред bTV новоизбраният председател на правната комисия Стою Стоев.

„Конституционни промени действително мисля,  че могат да се случат от това НС“, добави той.

Стою Стоев от ПП-ДБ стана председател на правната комисия в парламента - за три месеца. Той ще трябва да води депутатите по невероятния път към правосъдна реформа и промени в Конституцията.

Той коментира и темата за главния прокурор.

„Имаше две искания за отстраняването му от двама различни министри на правосъдието и те бяха отхвърлени по почти единодушен начин. Но в момента, в който първата политическа сила заяви, че първи приоритет им е това да отстранят главния прокурор, на следващия ден вече членовете на ВСС вкараха такова искане. Това е изключително притеснително и повдига изключително много въпроси за действително голямото политическо влияние“, каза председателят на правната комисия в НС. 

Той обясни, че не познава Иван Гешев и че позициите му е чувал само на изслушванията в комисията в миналия парламент. 

За номинацията си Стоев обясни, че е получил пълната подкрепа на всички 64-ма от парламентарната група в коалиционен формат.

На въпрос защо някой по-опитен не е станал председател на правната комисия като Христо Иванов или Надежда Йорданова той отговори така: "Христо Иванов е лидер и е твърде зает, а Йорданова - тя е в "Да, България" и е един от основните политически лица. Има и да защитава законопроекти".

30-годишният новоизбран председател на правната комисия заяви и че баща му няма нищо общо с т. нар. „подпорна стена“ на Алепу.

Коментарът му беше по повод изнесена информация от разследващия сайт BIRD.bg, според която бащата на депутата е старши съдружник във фирма с инвеститори в скандалния „подпорен хотел“ на Алепу.

Политикът, номиниран от ПП-ДБ, е син на бившия председател на надзора на Агенцията за приватизация Теодор Стоев.

Вижте целия разговор във видеото.