„Разочарован съм от това, което виждам пред себе си. Голяма част от депутатите се държат арогантно, надменно, държат се зле с колегите си. Това е трудно да бъде ограничавано и да се насочва в посока, в която да бъдем градивни и да ковем закони, а не да влизаме в цинични обиди“, каза последният председател на това Народно събрание Мирослав Иванов за „Тази събота“.

Той казва, че с известно облекчение е приключил последният му работен ден на тази позиция. „Аз нямах никакви очаквания и нагласи, че ще бъда част от листите. За мен нещата поеха в неочаквана посока и изведнъж станах пръв сред равни. Тежка е тази корона, аз съм я приемал винаги с огромна отговорност“, каза Иванов.

Според него е било напълно възможно това Народно събрание да продължи работа и да бъде сформиран нов кабинет. „Надявахме, че ще има още депутати, които да подкрепят нашата програма. Дадохме всичко от себе си“, каза Иванов.

Той допълни, че записът на „Демократична България“ не е причина за окончателния разрив в отношенията, а е повод. „Колегите от ИТН си намериха повод. Единственият, който щеше да им се отдаде“, каза той.

Относно отношенията с президента Румен Радев, Иванов коментира, че ПП е същата партия, но държавният глава се е променил. „Ние сме имали своите грешки, но сме имали и положителни неща. Радев в нито един момент не каза поздравления за правителството“, каза председателят на НС.

Той дори коментира, че изказванията на Радев за казуса със Северна Македония може би противоречат на Конституцията, тъй като външната политика на държавата се определя от Министерския съвет, а не от президента.

На въпрос какви са очакванията на „Продължаваме промяната“ от предстоящите предсрочни парламентарни избори, Мирослав Иванов заяви, че с БСП и ДБ, които са се доказали като добри партньори, отново ще имат допирни точки. „В ПП вярваме, че ще имаме по-добър резултат от миналата година“, каза той.