Българин предложи брак на любимата си на един от великите световни стадиони – „Анфийлд” в Ливърпул.

Необикновеното предложение се случи по време на мач от Шампионската лига преди седмица и се превърна в новина за британските спортни сайтове.

Снимка: btvnovinite.bg

Марция Лабианка каза „Да” на Марио Джунински. „Знаех, че тя ще дойде с мен на този мач, защото имахме билети. Казах си: „За мен това е момичето на моя живот”. Живеем от 2 години заедно, постоянно сме заедно, работим в един и същи ресторант, 24 часа в денонощието сме заедно. И всеки ден усещам, а и тя, че се обичаме все повече. Казах си: „Това е жената на моя живот, искам да направя нещо специално за нея”, разказа Марио.  

„В първия момент помислих, че е шега. Защото той по принцип се шегува много с приятели. В първите секунди дори не разбрах какво всъщност се случва”, призна Марция. 

Снимка: btvnovinite.bg

Тяхната история обаче върви ръка за ръка с една друга любов – тази между Марио и отбора на „Ливърпул”. „Първите спомени, които имам като фен на „Ливърпул”, са били около 97-98-ма година. Тогава гледах мач на Ливърпул, а дотогава въобще не знаех, че съществува такъв отбор, не знаех нищо. „Ливърпул” е нещо като лудост за мен”, категоричен е Марио.

Марция разкри, че преди да го срещне, е мразела футбола и не харесвала мъже, които са футболни фенове. Категорична е, че не е лесно да се живее с толкова върл фен на „Ливърпул”.

„Всяко нещо се съобразява с мачовете им. Например когато организираме ваканциите си, гледаме първо датите на мачовете. Но това ми допада много и малко по малко и аз станах фен. Сега вече мога и аз да се нарека истински фен на отбора”, посочи тя. 

Марио и Марция се запознават в италианския град Анцио – мястото, което родителите му, родом от Видин, избират за свой дом в началото на 90-те. Първата среща на младите влюбени е още в училище, след няколко години стават и колеги в малко италианско кафене.

„Винаги съм я виждал като хубаво момиче, но никога не съм имал намерението да искам да се свалям или нещо такова. Винаги съм я виждал като приятел, като добра позната. Нещото, което мен лично много ме впечатли, е нейната скромност и че е добро момиче”, отбеляза Марио. 

„Не беше любов от пръв поглед. Дори не очаквах, че нещата между нас ще се получат. Но ме спечели с чувството си за хумор”, изтъкна на свой ред Марция. 

Италия обаче се оказва тясна за любовта на Марио към футбола.

„Аз се преместих в Ливърпул 90% заради любовта ми към отбора. Фен съм от мъничък на „Ливърпул” и винаги е било за мен като сън, като мечта. Най-голямата ми мечта винаги е била да живея в Ливърпул, да работя и да ходя на всеки мач”, подчерта Марио. 

„Някои наши познати наистина мислят, че Марио обича повече „Ливърпул”, отколкото мен. Но го познавам добре, знам какво чувства и знам, че аз съм на първо място”, убедена е бъдещата му съпруга.

А дали на сватбата ще има ли неща, свързани с „Ливърпул”? „О, да! 100%! Няма как! Част от нас е”, категорична е Марция.