Лицата на bTV Николета Маданска и Антон Хекимян са посланици на „Българската Коледа“.

 „Все повече хора с увлечени в този процес, успяваме с нашите истории, които разказваме на зрителите, да достигнем до сърцата на повече хора. Това е нещото, което пък е нашата кауза – да показваме тези истории, да не остават скрити зад стените, защото това е най-голямата болка и на част от децата, за тези които разбират.  Нашата обща задача е да помогнем с пари, но и с отношение“, каза водещият на „Тази сутрин“ - Антон Хекимян.

„Трябва да престанем да се делим на болни и на здрави, това преди всичко са едни деца. И трябва да се разбере, че тези деца и семействата им не са жертви. Те са едни изключителни бойци всъщност. Те и техните семейства носят изключителен дух, за тях всяка една крачка, която правят, е огромен напредък”, посочи и Николета Маданска в предаването „Тази неделя” по bTV.

Антон Хекимян добави, че апаратурата, на която залага „Българската Коледа“, е другият голям проблем: „Това са само едни апарати, но не само, те са апарати със сърца, защото зад тях стоят лекарите, медицинските екипи, които могат да направят ранна диагностика, ако нещо се случи“.

Според Николета Маданска държавата трябва да превърне в приоритет грижата за тези деца, тя призова да се фокусираме върху това, което работи, и да го подкрепим. Тя призова още да създаваме добри новини, като помагаме.

Можете да подкрепите „Българската Коледа“ със съобщение на номер 1117 или с обаждане на 0900 1117.

 bTV ще излъчи концерта на „Българската Коледа“ на 25 декември от 20:00 ч. с водещи Лили Боянова и Владо Пенев.