Репортерът Петър Нанев и операторът Добромир Иванов бяха част от делегацията на папа Франциск у нас и в Северна Македония. Те имаха уникален шанс да бъдат близо до него.

„Никога досега не съм вярвал, че духовните лидери имат някакво въздействие върху съзнанието на вярващите. Не знам дали съм станал по-вярващ християнин, но със сигурност вече съм убеден в могъществото на духовните лидери, в частност на папа Франциск. Той владее ситуацията, в която се намира, дори и с мълчанието си”, разказа в „Тази неделя” Петър Нанев.

„Той комуникира с аурата си и това е много специално при него. Излъчва нещо божествено по много специален начин”, допълни Добромир Иванов.

Двамата подариха на папа Франциск фланелка на „Отбора на надеждата”, който представя България на Световното първенство по футбол за бездомни. Подаръкът впечатли Светия отец.

„Идеята се роди много спонтанно, тъй като съм почитател на футбола. Това е отбор, който е създаден изцяло от младежи, които са израснали и живеят в социални институции. Целяхме не да го впечатлим, а да дадем нещо българско и значимо за нещата, които той проповядва”, разказа Петър Нанев.

Това беше и първата новина, която бе публикувана в сайта www.vaticannews.va.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!