В първи предизборен дебат за „Дондуков“ 2 в „Тази неделя“ позиции за бъдещето на България трябваше да сблъскат кандидат-президентите Волен Сидеров, Александър Томов, Николай Малинов и Луна Йорданова.

Снимка: btvnovinite.bg

Волен Сидеров обаче отказа да се включи в дебата, защото според него се правела пиар кампания на Луна и преди да влязат в студиото е бил заснет клип с нея, който ѝ дава нечестна преднина и я представя като "доминиращ кандидат". Лидерът на "Атака" заяви, че няма да участва в "такъв сценарий".

Водещата Мария Цънцарова обясни, че е било заснето видео с Луна и останалите кандидат-президенти във връзка с тегленето на жребия за реда, по който да се задават въпроси в дебата, но то не е било излъчено и нищо не е показано по телевизията преди дебата. Лидерът на „Атака“ обаче демонстративно напусна студиото.

След това пък самата Луна заяви, че се чуди как в дебата участват хора, „които са довели държавата дотук“ и „трябва да са в затвора“. След това тя влезе в остър сблъсък с Александър Томов и Николай Малинов. Певицата прочете декларация за закон за лустрация и поиска двамата кнадидат-президенти да я подпишат.

Снимка: btvnovinite.bg

След като не успя да успокои обстановката, водещата Мария Цънцарова я помоли да напусне студиото.

Николай Малинов и Александър Томов споделиха своите позиции относно въвеждането на зеления сертификат и новите мерки.

Вижте повече във видеото.