Преди дни bTV получи зрителски сигнал за инцидент на пътя София – Долни Пасарел, а именно – паднала скала на пътното платно, в резултат на което три коли се отървават на косъм без сериозни последствия.

Йордан Стоянов се прибирал миналия понеделник, когато около 19 ч. скалната маса се стоварва върху пътя. Нанесени са щети върху гумите, джантите и подкалника на автомобила на Стоянов.

Снимка: btvnovinite.bg

„За съжаление това е нещо, което се случва ежедневно по трасето София – Самоков. Поради вниманието, което беше от моя страна, не се стигна до по-голям инцидент”, разказа той в ефира на „Тази събота”.

В автомобила зад неговия се движела лека кола, в която пътували жена и две малки деца: „Подадох сигнал на 112 на 18:52 ч. След това втори, трети, до 23:10 – 15 ч. по никакъв начин не се реагира – скалата остана за дълго време. Във вторник сутринта също не беше премахната”.

От АПИ обаче отговориха в писмена позиция до bTV, че камъните са били премахнати.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не е веднага, тъй като в непосредствена близост до нас се намира пунктът, който е на поддържащата фирма. Скалата не беше премахната, органите на Пътната полиция описаха случая, записаха размера на скалата, която е паднала”, настоя Стоянов.

По думите му на много места по протежение на въпросния участък липсват мантинели, имало и страшно много дупки.

„Трябва по някакъв начин да се реагира, да се отстранят дупките, да се поставят предпазни мантинели, тъй като местата, където липсват мантинели са предпоставка за нови ПТП-та, които могат да бъдат с трагичен край”, каза шофьорът.

От АПИ признават, че има риск от падащи камъни на пътя, но се правят редовни обходи – особено във време, в което вали дъжд или сняг.

Отворените дупки пък се пълнели със „студен асфалт” – нещо, което се прави в този сезон.

Предстои поетапна подмяна на ограничителните съоръжения в района, съобщиха още от Пътната агенция.