Отпадналият от "Фермата" – Борислав Гостев, определя участието си там като "страхотно изживяване". Първите 100 часа в предаването обаче той не успява да заспи.

"Беше комбинация от фактори - бях напуснал мекия си удобен матрак, нова емоция, падаха температурите, беше доста предизвикателно. Не на последно място - хъркането на Цоньо - този прекрасен исполин. Въпреки тапите за уши не успявах да заспя."

Борислав определя себе си като "костюмар и работохолик", но избира да замени психическата умора с физическа и да опита какво е да си участник на "Фермата". Пред Петя Дикова в "Тази неделя" споделя, че определено е успял да направи тази промяна. 

Чест, достойнство, кавалерство, борба за справедливост и отстояване на истината за него не са архаични понятия, а ценности, които са винаги на мода. 

"Голяма част от хората не разпознават тези ценности. Ние имаме много богати, успели хора, които не споделят тези ценности. А хора със скромни възможности имат това, заложено в ценностната си система."

Извън "Фермата" работи между 10-12 часа, играе волейбол, футбол и баскетбол. Работната натовареност става причина за бърнаут (професионално прегаряне), преди да влезете в риалитито.

"Мениджърите в голяма степен работят много повече от хората, които са по-надолу от тях в йерархията. Аз бих могъл да работя и по-малко от това, но не бих бил толкова успешен и добър" - коментира той своята работа. 

Борислав Гостев е на 41 години от Пазарджик, но работи във финансовия сектор в София. Той е първият банкер във "Фермата". Роден е в семейството на учителка по физкултура и заварчик. Докато следва в УНСС, работи като барман, продавач на пица, в школа по танци и като статист във филми. Днес е част от корпоративния свят.