В курорта „Пампорово“ тече трескава подготовка за новия зимен сезон. Снегът тази година не закъсня. Откриването на ски сезона е след по-малко от седмица.

С нов 6-седалков лифт от писта „Малина“ до връх Снежанка „Пампорово“ открива новия ски сезон, който ще започне в петък със символична цена от 5 лева за възрастен и за дете, а от събота вече ще е на редовна цена  от 90 лева.

„Очакваме да пуснем съвсем скоро и възобновената южна ски зона, на която има доста изненади и смятам, че хората ще бъдат доста приятно изненадани от това, което ще видят там съвсем скоро“, обясни Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“.

Хотелите вече посрещат туристи. Тази година резервациите са започнали много рано и всички се надяват на успешен сезон.

Очаква се в рамките до две-три седмици всички места за сезона да бъдат заети. Ключов и най-важен за курорта е българският пазар.

„Тенденцията от миналите две години - да има концентрация на балкански пазари, продължава. Ще разчитаме на нашите съседи, както и разбира се на нашите традиционните наши партньори от Великобритания и Ирландия“, добави Беляков.

През тази година за първи път в историята „Пампорово“ ще е домакин на световната купа по сноуборд, в която ще участва и Радо Янков.