През седмицата станахме свидетели на километрични опашки от тирове на "Дунав мост". Заради войната в Украйна трафикът там се е увеличил многократно.

Днес опашки от камиони на пътя Русе – Силистра, в участъка между двете кръгови кръстовища, вече няма. Причината е спешната среща между местната власт и силовите структури вчера, наложена от жителите на Мартен, които заявиха, че ще излязат на протест, ако не бъдат взети мерки.

Една от първите спешни мерки бе именно да се въведе забрана за спиране в участъка, но и за паркиране. В момента те се отбиват много преди това, за да може да не затрудняват движението,

Местната власт е разговаряла с граничните власти в Румъния. Наложило се е да молят за по-бърза обработка на документите на тежкотоварни камиони при Гюргево. От турска страна са заявили, че тежкотоварният трафик значително се е увеличил заради прекъснатия фериботен транспорт, който страната е ползвала.

Около великденските празници не се очаква засилен трафик, но след това очакванията са за 20% увеличение на трафикът на тежкотоварни камиони след празниците. За тази цел се обмислят и буферни зони в съседни области. Стара Загора, Бяла и Велико Търново имат възможност да поемат част от тежкотоварния трафик, ако това се наложи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!