Около 5 хиляди души посрещнаха Нова година в Пампорово. За първи път от пет години насам, само български туристи празнуваха в курорта.

Цените на празничните пакети в курорта, в зависимост от категорията на хотела, започваха от 800 лв. и достигаха до близо 4 хил. лв. Тази година голяма заетост имаше и в къщите за гости в Родопите. Празникът протече спокойно и без сериозни инциденти.

Заради въведените мерки салатите, предястието и основното  се сервираха в ресторанта, а десерта и плодовете – по стаите.

„Има настроение, но трябва да се съобразяваме с всички правила, за да можем да спрем тази зараза. Някои го приемат спокойно и са съгласни с всичко, имаме някои гости, които реагират остро, че не било взето решение навреме, но това са правилата и трябва да се спазват“, обяснява Антон Илиев, който е мениджър на хотел.

Поредна Нова година в Пампорово посреща и боксьорът Тервел Пулев. Смята, че мерките не пречат на празника.

Много туристи предпочетоха да наемат къщи за гости заради ограничението до 22 ч., когато ресторантите в хотелите трябва да са празни.

В село Момчиловци къщите за гости бяха пълни по празниците.

„Корона кризата обърна фокуса към малките населени места, а ние се стараем да отговорим на очакванията на туристите“, обяснява Сийка Суркова, кмет на селото.

От „Пампорово“ АД пък казват, че до края на сезона ще разчитат предимно на българки туристи. Прогнозите за тази година са, че в курорта сняг ще има до края на март.

Заради пандемията в Смолянско бяха отложени масовите празнични прояви.