Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради осем медици, заразени с коронавирус. Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди три дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават беше затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция. По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа.

Паралелно ще върви и теставането на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница.

Още в началото кметът на града призова лечебното заведение да бъде затворено:

"В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията. В момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени. Медици от всички лечебни заведение се тестват непрекъснато и този процес ще продължи, може би това е новата нормалност, да живеем в условията на опасност от зараза, така че този процес ще продължи", каза кметът  на града Стефан Радев. 

Заразата затвори Втора детска градина "Еделвайс" две момиченца - на 4 и 5 години са под карантина защото бабите им - медици в болница"Хаджи Димитър", са с положителни проби.

След пълна дезинфекция детската градина ще отвори в понеделник.