„Първото нещо, което сложих в кабинета си бе списъкът с приоритети, които стоят пред нас. Един от тях е Кърджали да стане по-желан град за живеене. Главен приоритет е да задържим хората в града и да накараме младите да се върнат. Трябва да задържим децата по родните места“, каза в предаването „Таиз събота“ новият кмет на Кърджали Ерол Мюмюн.

„Аз съм роден и живея в Кърджали. Наболелите проблеми през годините ме амбицираха да се кандидатирам за кмет. Също така получената подкрепа от обществото и надеждата в техните очи ме мотивираха“, подчерта той.

„Не бих казал 6-часове изпит, а бяха 6-чосове консултации с Ахмед Доган. Те бяха, за да се види какви са вижданията ми за подобряването на кичестото на живот в Кърджали. Надделях над Хасан Азис, защото представих добре очертана програма за мандата“, категоричен бе Мюмюн.

По думите му са в добри отношения с Азис. Двамата демонстрирали добра приемственост межди това как трябва да се предава властта.

„Една от визите ни е да не се сключват договори, които не са изгодни за Кърджали. Общината не е ощетена с прекратяването на тази договор“, посочи Мюмюн.

„Живеем във времена на големи предизвикателства в глобален и в локален план. ДПС като една отговорна партия стъпва здраво на основите на темелите за ново начало. Вярвам, че времето ще покаже, че се случват добри неща за нашите избиратели, за нашите граждани и вярвам, че след като се случат тези добри неща ДПС ще служи за пример“, каза той.

„Делян Пеевски бе номиниран за председател на ДПС от областната структура на Кърджали, защото покрива и напълно заслужава определението на феномен в българската политика“, „Пеевски е откликът и отговорът, защото трябва да има нов модел в управлението и в ръководството“, добави Мюмюн.