Нина Николина подготвя турне с „Магическите гласове на България“, като концертите ще бъдат на екзотични места като пещерата Леденика, Белоградчишките скали и родопската теснолинейка.

„Родопската теснолинейка е един от символите на българския туризъм. Очаквам концертът да е силно преживяване и ще заснемем филм. С БДЖ обсъждаме детайлите, предполагам, че ще е през май или юни“ – сподели певицата в "Тази събота и неделя".

Тя е закърмена с народната музика, защото майка й е фоклорист. Музикалния си път Нина Николина започва с флейта, която обаче толкова намразва, че се прехвърля да учи контрабас.

„Във Враца живеехме на шестия етаж и всеки ден носих контрабаса до училище и обратно. Отгоре погледнато, бях като мравка. Виждаш инструмента, но не виждаш кой го носи“ – разказа Нина Николина.

„Опитвам се да предавам традициите на дъщерите си. Когато Валентина беше малка, дори плачеше и не искаше да слуша народни песни. Сега децата са големи и идват на мои концерти, интересуват се. Голямата свиреше на пиано, но се отказа“ – сподели певицата, която на 16 април ще има концерт в София.

Според нея в народните песни има легенди и басни, които носят поука дори и за днешните времена.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!