В края на годината е време за равносметка. Всички водещи издания по света правят обзор на събитията и класация с най-ярките снимки от изминалите месеци. 

Снимката е на Лука Локатели за TIME от март показва последния етап от производството на ваксината COVID-19: техниците в комплекса на BioNTech в Марбург филтрират ваксината, преди да я изпомпат в насипни опаковки, готови за изпращане към съоръжение за пълнене и етикетиране в друга част на Германия.

На гръцкия остров Евия горските пожари, причинени от най-тежката суша в страната от три десетилетия насам, приближават дома на 81-годишната Рицопи Панайота на 8 август. Снимката е на Константинос Цакалидис - Блумберг/Getty Images.

Линой Ашрам от Израел в действие по време на финала на индивидуалното състезание с топка на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна, България, 12 юни. Източник: REUTERS/Спасияна Сергиева.

10-годишната Фиамета посещава онлайн уроците си, заобиколена от стадото кози на баща си, който е овчар в планината, докато училищата са затворени заради ограниченията, свързани с коронавируса. Действието се развива в Калдес, Северна Италия, на 20 март. Кадърът е направен от Мартина Валентини - пресслужба на Вал ди Соле/ Handout via REUTERS.

Снимки от разказа на Радиана Божикова за теснолинейката с Джоди стигнаха до NEW YORK TIMES.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!