Най-дългият въжен мост на Балканите - този на село Лисиците - се боядисва и ремонтира от община Кърджали след репортаж на bTV. 

Снимка: bTV

От ДПС твърдят, че са имали намерение да оправят моста преди седмици, а младежката организация на ГЕРБ бе изпратена от премиера да реновира съоръжението.

Снимка: bTV

Вместо това обаче те публикуваха позиция, в която се казва, че едва ли ремонтът на ДПС ще е ефективен. 

След всички закачки най-доволни са жителите на селото, които се оплакваха от прогнилите дъски и небоядисвания вече 19 години парапет. 

Мостът е единствената им връзка със света, защото черният път е неудобен, а с лодки превозват хора само при спешни случаи, ако е нужна линейка, защото тя няма как да стигне до селото. 

Снимка: bTV

Кметът на Кърджали Хасан Азис увери, че ремонтът е качествен и вече ще има човек, който да поддържа съоръжението постоянно. Той не изключи възможността да има отново повредени дъски след седмица, защото по моста минават тежки животни, но бе категоричен, че ще бъдат оправени.

Снимка: bTV

Хората от селото помолиха да има и нормален път. Правили са подписка, но така и не се е случило нищо, а сега се надяват отново да последва реакция и да имат нормален път, по който да може да дойде поне линейка.

Снимка: bTV

Мостът е построен през 1974 г. До преди това хората са преминавали през язовир Студен кладенец само с лодки. Хората от село Лисиците не са много - около 20-ина. Казват, че едва ли след тях някой ще поиска да живее в откъснатото село.