На Никулден името си чества и любимата българска певица Николина Чакърдъкова. Часове преди да посрещне най–близките си около масата, тя отвори вратите на своя дом в Гоце Делчев за екипа на „Тази неделя“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз нося името на моята баба по майчина линия, ние сме три деца, аз съм най–малката. Майката на моята майка се казваше баба Николина и съм кръстена на нея, а сега моята първа внучка се казва Николина“, разказва певицата.

„Дали ми е дал свети Никола, дали ме пази - сигурно, защото в крайна сметка аз през живота си преминах през много тежки препятствия, като всеки нормален човек, успявах да ги преодолявам и точно в тези моменти, когато ми е било най–трудно тогава съм вярвала, че има някой, който ме пази и ми казва: „Слушай ти трябва да станеш да се оправиш, защото имаш мисия в този живот“, а що се отнася до останалото, винаги съм казвала, че Господ дава, но в кошара не вкарва, и човек трябва да дава много от себе си, да полага усилия, тогава и господ и всички светии сигурно му помагат“, смята Николина Чакърдъкова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Истински щастлива съм, може би, защото 20 години съм на голямата сцена, аз постигнах своята мечта, в професията си израснах много, паралелно с това успях да си запазя семейството, имайки предвид работата, която работя. Мога да кажа, че малко колеги съумяха. Аз съм една от тях.  Децата ми пораснаха, синът ми доведе снаха, дъщеря ми - нейния съпруг, имам зет, имам три прекрасни внучета. Богатството е толкова голямо духовното, аз съм в такава хармония със себе си и ще кажа, че който не е изживял това  усещане, той не знае какво е, защото с думи то не стига да се опише“, казва певицата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Разбрах едно, че без значение на каква възраст си, толкова красота има в живота - на всяка една възраст можеш да го изживееш по различен начин, аз имах потребността вече да има покрай мене малки деца, защото усетих, че има много любов, която искам да давам. Разбрах едно, много е лесно да си негативен, да си критичен, за да си добър човек и за да ти върви в живота, трябва да бъдеш позитивен. Дори и щастието се отглежда и за да ти върви в живота, дори това е по–трудно от това да си агресивен, да си отрицателен. За да бъдеш щастлив, се полагат много усилия. Трябва много положителна емоция всеки ден да си налагаш ти да изживяваш, дори в най–дребните детайли, в най–дребните хубави неща, които се случват в живота, човек трябва да ги оценява и да се радва, защото ето сега виждаме, че здравето не е даденост, за него човек трябва да се грижи“, споделя Николина.

„Годината беше за всички трудна, но пак ще кажа, че аз съм щастлива и благодарна, че е здрава за нас година, всеки по някакъв начин премина през това препятствие, но тази година лично аз не съм очаквала това, което ни се случи, близо над 100 концерта ни отпаднаха… И наистина вече мечтая да се върнем към стария начин на живот, когато прегръщахме децата си, близките си, да се ръкуваме, да се усещаме, да имаме работа, концерти и всичко това да остане някъде зад гърба ни“, казва певицата.

Въпреки това тя намира и положителни моменти в 2021 г.: „Но аз мога да се похваля и да кажа: „О, да, тази година от цялото лошо пак изкарах нещо хубаво“ - успяхме да направим представление в зала 1 на НДК, което бяхме първите, които излязоха на сцена след първата карантина. Не мога да ви опиша как сме се чувствали, нещо невероятно беше… Такова щастие беше и публиката каза, че по–красив концерт от този не са гледали… може би защото ние имахме настроение и нужда, да даваме, да даваме“.

Вижте във видеото целия разговор и  музикалния поздрав на Николина Чакърдъкова за зрителите на bTV.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!