„Тази събота” гостува в дома на една от най-обичаните български изпълнителки - Богдана Карадочева. Тя вече има двама внука и това прави празниците още по-хубави, защото тогава цялото семейство се събира.

Богдана Карадочева пее още от 14-годишна. Още от самото начало на кариерата й талантът й е признат в чужбина. Една от първите й награди е от големия международен фестивал за забавна песен в Сочи, Русия. Звездата й в България изгрява на сцената на „Златния орфей” през 1969 г.

Снимка: btvnovinite.bg

Тогава тя става известна с изпълнението на френски шансони, а мениджърът на зала „Олимпия" я кани в Париж. Покана, която така и не се осъществява, защото властта не й позволява да замине. 

Но пътят й в България я отвежда не само до най-високите сцени, но и до трибуната на Промяната. Богдана Карадочева е от хората, които обичат да пеят и да правят нещата със смисъл и любов.

„Обичам много дълго да ми е светло и хубаво и още в началото на декември слагам коледната украса”, споделя Богдана. Разказва, че украсява дома си заедно със своите внуци, които са на 8 и 10 години и много обичат да ѝ помагат.

Снимка: btvnovinite.bg

За Бъдни вечер певицата приготвя традиционните ястия, а в дена на Коледа - пуйка с кестени и кисело зеле, която е „много е вкусна”.

„Имах преди години една книга готварска. Бях я кръстила „Мързеливата Богданка" по една приказка, защото са ми много бързи и мързеливи рецептите. Аз много обичам вкъщи, но много обичам да има някой около мен. Много обичам гости”, разкрива Богдана Карадочева.

А сега е времето, в което каним най-много гости. Те обикновено са ни най-близките хора. Посрещаме ги с вкусни гозби и добра музика. Една от първите песни, които чуваме в началото на всяка година, е именно на Богдана Карадочева в дует с големия й приятел - Васил Найденов.

Двамата изпълнители много се обичат и се виждат много често, въпреки натоварения си график.

Богдана Карадочева не знае къде ще посрещне Нова година, „защото до последния момент чакаме с едни приятели да се освободи там някакво място в планината, където няма да готвя, където някой друг сервира и просто до последния момент, до 30 декември ще чакаме”.

Що се отнася до отминаващата 2019 г., певицата я определя като „не много ползотворна за нея”, защото е имала много идеи за нови албуми, които не е успяла да реализира и не крие, че чака с нетърпение да си отиде. 

Годините летят. Редуват се различни случки в живота ни. Но има непреходни неща, като семейството. Съпруг на Богдана дълги години е композиторът Стефан Димитров, а синът й е режисьорът Лъчезар Аврамов.

„За сина ми (2019 г.) беше успешна. За Стефан беше много успешна. Е, така сме в живота! Нали то е едно виенско колело. Веднъж си горе, после долу. След това обратно. Синът ми направи страхотен филм –  „Снимка с Юки". Стефан направи един концерт в края на май, много хубав, с много публика и много възторг! Така че вкъщи имаше успехи! И внуците ми разбира се, единият свири на виола. Те са в музикално училище, другият на ударни инструменти. И много ме радват, защото са прекрасни, много са интелигентни!”, разказва Богдана Карадочева.

Снимка: btvnovinite.bg

В дома на Богдана Карадочева не видяхме вещи от отминали години. Там има повече снимки внуците и много икони.

„Винаги със себе си имам икона, кръстче и това са за мен ценните неща”, казва певицата.