"Можем да очакваме много заглавия, които ще подчертават, че Мария Бакалова е българска актриса", е мнението на Влади Апостолов, критик и журналист. "Защото тя не е продукт на американската, а на българската система."

Според него всички гилдии, медии и експерти в индустрията са се обединили около мнението, че Мария Бакалова е новото откритие за тази година.

"От там нататък наградите бяха ясни - и на букмейкърите, и на медиите тя беше фаворит. Беше предвидимо, ясно и историческо. А в същото време никой не е предполагал преди години, че ще се случи това. Кой би помислил, че в разгара на пандемията не само че ще има Оскари, а че ще има 24-годишна българка, която до вчера се е разхождала в кордорите на НАТФИЗ, а сега е във всички централни заглавия с Руди Джулияни, номинирана за най-големите награди."

Филмите, на които зрителите е добре да обърнат внимание преди раздаването на Оскарите според него, са "Манк", "Делото срещу седмината", "Борат 2", "Земя на номади". 

Според актьора Башар Рахал пък има хора, които не могат да се зарадват на успеха на Мария Бакалова, "защото като цяло сме консервативен народ". 

"На нас този тип пошли смешки и скечове са ни подигравателни. А при положение, че има толкова много номинации и награди, значи има нещо, което ние не разбираме. Този филм не е просто скечове. Зад всяко такова нещо има жестоко осмиване на световната действителност. А това не може да бъде по вкуса на всеки."

Дъщерята на Башар Рахал, която учи актьорско майсторство, му споделила, че всичките й професори били шокирани, че Мария Бакалова не е получила "Златен глобус". 

Според актьора да се пробие в Холивуд е не просто трудно, а понякога невъзможно.

"Аз съм ходил на кастинг, където влизам и виждам 40 човека като мен - 40 Башара стоят на кастинг. И късметът да те изберат теб от останалите 39 е супер малък."

Повече вижте във видеото.

Защо Башар Рахал не взема участие в първата част на "Борат" - четете в Ladyzone.bg