Първата българка, номинирана за „Златен Глобус“, се размина с престижната филмова награда. Мария Бакалова обаче впечатли с изисканата си рокля на „Армани“, с която посрещна раздаването на статуетките, смятани за най-добър ориентир за „Оскар“-ите.

Филмът, в който изгря сънародничката ни – „Борат 2“ спечели „Глобус“ в категорията „Филмова комедия или мюзикъл“, а нейният партньор – Саша Барън Коен беше отличен като най-добър комедиен актьор.

Британката Розамунд Пайк беше предпочетена пред Бакалова за най-добра комедийна актриса за ролята ѝ в лентата „Много ми пука“. Победителката поздрави сънародничката ни. 

Церемонията премина под знака на пандемията – без червен килим и виртуална, с две водещи от – двете крайбрежия на Съединените щати – Ню Йорк и Бевърли Хилс. Бакалова не коментира, но конкурентката ѝ за комедийна роля и призьор Розамунд Пайк изрази възхищението си от нея.

„В моя филм трябваше да изплувам от потъваща кола. Но продължавам да го предпочитам пред това да бъда в една и съща стая с Руди Джулиани. Мария, поздравявам те за брилянтността и смелостта ти“, каза Пайк.

Най-добър драматичен филм е „Земя на номади“. А режисьорката му китайката Клои Чжао стана първата азиатка с „Глобус“ в най-престижната категория. Другият голям победител, с 4 статуетки, е историческият сериал „Короната“. Отличието за драматичен актьор прие съпругата на Чадуик Боузман, който почина от рак миналия август.

„Глобус“-ите за цялостно творчество бяха връчени на 83-годишната актриса Джейн Фонда и на 98-годишния телевизионен продуцент Норман Лиър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!