В рубриката „Младите надежди“ Ви разказваме за талантливи и успешни млади българи. Този път Ви срещаме с театралната работилница на актьора Мариан Бачев – „Аркадиа фюжън арт“.

Да бъдат убедителни, свободни и мислещи. Да се забавляват, но и да бъдат отговорни към сцената. На това се учат възпитаниците на театралната работилница „Аркадия фюжън арт“ в читалище „Николай Хайтов“ в София.

Зад „Аркадия фюжън арт“ стоят актьорите Мариан Бачев, Милена Видер, Албена Начева и хореографът Албена Атанасова. Заедно помагат на младежи от 12 до 18-годишна възраст да се докоснат до света на театралното изкуство.

Гостувахме на първото събиране на театралната работилница след лятната ваканция. Видяхме младежи, които за първи път стъпват на сцена.

По-опитните възпитаници от раз бяха въвлечени във възстановителна репетиция на хореография, изработвана през изминалия сезон от Васил Дипчиков.

Оказа се, че ваканцията не е била безделна за възпитаниците на „Аркадия фюжън арт“. Представиха пред нас и своята лятна задача по не кого да е, а Шекспир.

Дали ще играят „Крушата Рагаца“ по Стратиев, съвременни автори или Шекспир, възпитаниците на „Аркадия фюжън арт“ преди всичко създават приятелства, учат се да работят в екип и не на последно място, да заобичат театъра.