Всеки ден младежи свалят на ръце млада актриса в количка, за да репетира в Античния театър в Пловдив. Тя е част от голямото театрално събитие - спектакъла "Медея", чиято премиера беше снощи в Града под тепетата. 

В продължение на седмица младата актриса Вероника Янакиева-Христова изминава стоте стъпала към сцената на Античния театър по този начин, за да участва в репетиците на театрална постановка „Медея”.

„Откакто сме тук, поне по два пъти на ден - първо за една репетиция, после за вечеря...”, разказва Вероника.

Въпреки трудностите, тя не си и помисля за миг да се откаже.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не съм си го помислила, защото то е да се откажеш, като да се откажеш от живота, всеки ден ми се случват подобни неща - дори тротоар от 5 сантиметра за мене е трудност”, споделя Вероника.

Младежите, които карат Вероника да се чувства като перце, са нейни приятели състуденти.

„Трябва да се подкрепяме по всякакъв начин,дори да е познат или непознат”, споделя един от тях - Станимир Михайлов.

Рампата за хора в инвалидни колички  на театъра  работи, но е в помощ само на зрителите и върши работа само за три  стъпала.

От стопанина на Античния театър - Старинен Пловдив,  обясниха, че те също искат рампа, но нямат разрешение да я направят, защото мястото е паметник на културата.

По ирония на съдбата Вероника участва в „Медея" - постановката, която разказва за сблъсъка между силния и слабия и отношението към уязвимите. Моторът на спектакъла на Нов български университет е актрисата Снежина Петрова, а в него участват още Койна Русева и Владо Пенев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Кога е писана тази драматургия и коя година сме сега? Човечеството се развива само в една посока, а ние като човеци не сме мръднали”, смята Койна Русева.

„Винаги искам зрителите само да чувстват, да обичат, да се смеят, да плачат и да чувстват”, казва  Владимир Пенев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!