В рубриката „Менделсон” ще ви срещнем с една двойка, която се е събрала след 10-годишна раздяла. Раздяла, в която им се случват други връзки. Но днес отново са заедно – Рашко  Младенов и Милена Нейова.

Рашко Младенов е популярен актьор. Бил е директор на Сатиричния театър и министър на културата. Милена Нейова е работила като продуцент на актуални предавания в телевизията. Среща ги театърът преди 25 години.

Нейова била барманеса в Малък градски театър, когато там работи Младенов. Отишли заедно на гости на приятели в Канада и останали заедно после.

„Бог да го прости баща ми, но аз дълго време нямах никаква връзка и семейството ми вече беше започнало да се тревожи. И в крайна сметка става ясно, че имам връзка, че той е Рашко Младенов, той е име, те го знаят. И баща ми се обажда един ден по телефона и вика: „Какво прави момчето?” – „Какво „момче”, ти знаеш ли на колко е години? – „Е на колко е?” – „20 години ни е разликата” – „Идеално, ти като си на 80, той ще е на 100”, смях”, разказва Милена Нейова.

Твърдят, че тази разлика никога не ги е притеснявала. След година и половина от началото на първата им връзка се разделят.

„Накрая тогава на първата ни връзка станах директор на Сатиричния театър и потънах там абсолютно за 9 години”, твърди актьорът.

Събират се отново през 2006 г. Месац-два, след като отново се събрали, оказало се, че Рашко Младенов трябва да замине да работи в Културния център в Москва. Решили да заминат заедно.

„Заминахме за Москва, където аз бях с мандат за три години и всъщност тя, за да пребивава при мен, понеже не ми е никаква, през три месеца трябваше да се връща в България, за да си подновява визата. И вече не помня кой каза „Вземете се оженете тука”, спомня си актьорът. „Е как кой?! Бисер Киров!”, подсказва журналистиката.

След 10-годишната раздяла се преоткриват.

Вижте повече във видеото!