Тази седмица в поредицата „Менделсон” разказваме за музикалното семейство на певицата Мая Нешкова и композитора Кирил Икономов. Животът им е пълен с чудати и съдбовни моменти, които са ги направили по-добри и по-силни.

Снимка: btvnovinite.bg


Музиката ги събира още като студенти. Той пише музика, а тя пее. Пътят им заедно сякаш е предначертан. Заедно са повече от 40 години и се обичат така, както когато се вричат един на друг. Споделят, че са седем години заедно преди да изрекат брачните клетви.

Снимка: btvnovinite.bg


„Направихме извън Благоевград сватбата, защото имаше много почитатели, много приятели. Никой не знаеше, освен родителите, че идват на сватба. В едно село Баланово, бяхме предупредили кмета да организира и хората, които дойдоха, те не дойдоха на сватба, дойдоха по къси гащи, ама стана, много истинско стана. На пикник, никой не знаеше, че ще идва на смяна”, спомня си Кирил.

Снимка: btvnovinite.bg


„Венчавката ни беше 3-4 години след това. Имахме щастието покойният владика Дядо Натанаил и сегашния патриарх Неофит да ни венчаят, в Пазарджик беше. И пак така, с много емоции беше, защото тичахме от един концерт от другия край на България”, сподели Мая.

Още за семейния живот на певицата Мая Нешкова и композитора Кирил Икономов вижте във видеото.