„Любовта ръжда не хваща“. Тази известна поговорка важи в пълна сила за историята на водещия на "Гласът на България" Венци Венц и половинката му Мая Вангелова. 

Снимка: btvnovinite.bg

Обич на инат през 10 години, но толкова силно, че дори междуокеанските пътувания не могат да ги разделят. Едно момиче, което застава за първи път пред телевизионна камера и едно момче, което се чувства истински уютно пред обектива. И една лирична песен, която рисува любовта им в ноти.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бяхме много буйни, бяхме много диви. Ти точно се беше върнала от щатите, беше с този огъня от обетованата земя В зародиша на комуникацията в социалните мрежи, момента, в който наистина имаш директен контакт над вътрешния свят на другите хора, всички показваха едно и също нещо, показваха се красиви. Тя се показа изтрещяла и си казах: Ей това е момичето. В това е моето момиче и се чудих - добре това момиче толкова го харесвам - как ще си го задържа около мене“, спомня си Венци Венц.

Той не успява да задържи Мая до себе си. Тя започва да лети като стюардеса по целия свят. Той да създава музика. И така цели девет години.

Снимка: btvnovinite.bg

Срещат се на концерт случайно.  Нужна е още една година до следващата им среща.

„Всъщност ден преди затварянето - вече март месец, 2020 и то аз пак трябваше да пътувам, на следващия ден трябваше да заминавам за Италия, вие трябваше да пътувате за Япония, никой никъде не тръгна. Всичко затвори, оказа се, че сме абсолютно свободни, безработни и ние пак се видяхме“, разказа Мая.

Следва изпълнено с приключения българско лято, за първи път от години Мая не е във въздуха, а Венци покорява единствено стените за катерене.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес двамата няма как да бъдат егоисти, не само защото Венци има своята Агуая от предишната си половинка, а и защото вярата им едни в друг поставя основата на тяхната обща житейска сграда. 

Сватбата им предстои, а засега те събират интересни точки по света, където може да се случи сватбата.