Алек Алексиев и Яна Титова са двойка, в която талантът се предава по наследство и която не обича да се застоява на едно място.

Алек Алексиев направи пробив в българското кино с ролята си на Гичо във филма „Възвишение". Яна Титова е едно от най-красиво усмихнатите лица на Народния театър. Играла е във филми като „Стъпки в пясъка" и „Кецове". Двамата живеят между Лондон и София, но през последните месеци са основно тук заради филма „Доза щастие", на който Алек е продуцент и актьор, а Яна е режисьор.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тя е един от най-добрите режисьори, с които съм работил!”, казва Алек Алексиев, който няма нищо против да бъде режисиран от половинката си и дори смята, че е още една причина да се влюби в нея.

„Нали в самото влюбване, 2010 г. или кога е било, ти се влюбваш в човека, но и в таланта му, че е супер добър в това, което прави. Преплитат се нещата в един момент”, казва Алек.

Запознават се в театъра след представление на „Полет над кукувиче гнездо”. Постановка, в която участват и Яна, и бащата на Алек - Стоян Алексиев. А искрата пламва веднага, макар и да трябва да я поддържат от разстояние.

Снимка: btvnovinite.bg

„Аз живях в Щатите, тя живееше в България. Не й дадоха виза за Америка да дойде за моето завършване в университета и трябваше да се предприеме нещо. Какво правим? Аз не бях готов да се върна в България и трябваше да се срещнем по средата. Яна беше в Народния театър, на 27 години, с всичките възможни награди в България, които една актриса може да има”, разказва Алек.

„Яна каза чао на всичко и отиде в една държава, един град, в който е абсолютно никой”. А двамата са се виждали на живо само две седмици. След това са общували два-три месеца по скайп и са се преместили заедно в Лондон. Преди шест години разбират, че пътищата им са слети завинаги.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бяхме в апартамента ни в Лондон. И в един момент тя отива да си прави теста за бременност. Знаехме, че ще го прави, не беше някаква тайна. И тя се върна и започнаха едни много интересни състояния и на двама ни. Преминаване от тотален хилеж, абсолютно неадекватен. След това спира целия хилеж, започва да реве прегръща ме. Аз съм в ступор, не знам какво да правя. После пак хилеж. И това беше около 30-40 минути между смях и рев”, спомнят си двамата.

Тогава Яна е на 30, а Алек на 24. Новината за второто си дете я посрещат доста по-спокойно, но не знаят дали ще има трето. Неизвестно е и дали предстои сватба. Но ако решат, ще им бъде лесно да я организират, защото вече са организирали премиера за 900 души.

Времето им се ограничава все повече не само покрай работните ангажименти, но и покрай семейните такива. Втората им дъщеря, Хана, е само на шест месеца и има нужда от много грижи. Двамата признават, че въпреки че го няма стреса и изискванията,които са имали при отглеждането на първата – Ая, много разчитат на помощта на своите родители.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато родителите са известни, е трудно не само да нагласят програмата си, но и да запазят семейното спокойствие понякога.

Двамата твърдят, че не се ревнуват от екранните си партньори, Алек дори се шегува, че Яна се е целувала с актьора Иаан Бърнев повече, отколкото с него. Повод за ревност между тях е била само Кийра Найтли, с която Алек е участвал във филм.

По стъпките на мама и тати вече е тръгнала и Ая. Тя вече има главна роля зад във филма им „Доза щастие".

Снимка: btvnovinite.bg

„Въобще не знаеше какво ще прави, като идваше на снимки. Аз на момента й казвах и успявах така да я подкупя. Все пак човек трябва да знае как да работи с актьорите си, при нея подкупът беше, че ще й боядисам косата лилава, след като свърши снимки, ако си свърши работата както трябва”, разказва Яна.

Снимка: btvnovinite.bg

Следващия месец те ще сте в Лондон. Не искат да се установяват трайно никъде все още. Според тях в това се крие тяхната сила, а пътуванията им ги зареждат.