И Касим Дал, и Лютви Местан винаги са добре дошли, ако решат – знаят моя телефон, винаги може да черпим от техния опит. Това заяви в „Тази събота“ бившият министър на земеделието Мехмед Дикме и настоящ лидер на ДЕН – „Движение за единство на народа“. Той беше категоричен, че не събира отцепници от ДПС, а идеята му е да се даде път на младите. 

 По думите му политическият проект не е създаден за тези избори, а заради скандала с летния сарай на Доган в „Росенец“. 

„ДПС винаги се е представяло за гарант за етническия мир в страната. За съжаление, в Росенец видяхме докарани едни хора, като нито един от тях не е отишъл доброволно. Основно са общински съветници и кметове на населени места. Защо отидоха да протестират. Не знам как българските служби проспаха този момент, това беше най-голямата провокация за етнически конфликт за последните 30 г.“, каза Дикме. 

Той заяви, че след нощта винаги идва денят и е време обществото да се събуди за деня на изборите и да даде ново начало. 

Според него датата за вота няма значение, защото за всяка една дата може да има тези „За“ и „Против“. По-думите му е важно да се създадат условия на всички граждани да гласуват. 

„Убеден съм, че пандемията ще даде отражение върху изборите. Дано до тогава да отшуми, защото пандемията няма да даде възможност за нормално протичане на предизборната кампания – срещи с избирателите“, каза Дикме и уточни, че преди няколко месеца е трябвало властта да обмисли варианти за гласуване по пощата или по електронен път. 

Дикме коментира, че според бизнеса и гражданите страната ни е била управлявана добре от кабинета на Симеон Сакскобургготски. По думите му благодарение на него страната ни е влязла в Европейския съюз.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!