Александра Петрова е една от жените, на които се е наложило да се изправи пред трудностите по пътя към най-голямата мечта – да има дете. Пред bTV тя разказа за цената, времето, търпението и най-желаната прегръдка.

Близо 9 години Александра и съпругът ѝ прекарват в опити да имат дете. Въпреки многото неуспехи, те не спират да вярват и не се отказват.

Снимка: btvnovinite.bg

„Още като се оженихме с мъжа ми аз му обяснявах, че ще имаме две деца. И като станаха тия проблеми и не става, не става, но той  е много упорит и казва: „Ще стане следващият път, следващия път, следващия път…“

След всяка лоша новина семейството трябва да се пребори както с психичния стрес, така и с разходите, които се увеличават все повече.

Александра споделя, че от 2014 г., че със съпруга ѝ са платили над 40 хил. лв. За последните два опита обаче решават да се обърнат към фондация, защото разходите се оказват непосилни.

На 27 декември 2020 г. се чудото се случва – тестът за бременност е положителен. Днес двамата родители се радват на малката Алис.

Снимка: btvnovinite.bg

А скоро Алис ще се радва на братче, което също е заченато  инвитро. Този път от първия опит.

Снимка: btvnovinite.bg

„Всичко е възможно. За да има резултат обаче са необходими много търпение, добър медицински екип и истински любящ човек“, категорична е Александра.