"Щастие ми носят децата, морето, тишината, усмивките на хората и онези искри в очите, които се появяват неочаквано - тази неочаквана радост, на която ние хората все още сме спокойни. Това ме кара да вярвам, че Коледа е всеки ден", каза писателката Мария Лалева, която гостува в студиото на "Тази събота".

Лалева, която е един от най-продаваните български писатели през последните няколко години, е автор на романите "Живот в скалите" и "Пасиансът на архангелите", както и на три стихосбирки. 

"Ти си празникът - да повярваш, че ти носиш точно тази искра, която ще запали още някой и още някой…", допълни тя.

"За да обикнеш някого наистина, е нужен един път, в който да го познаваш този човек. Ако когато себе си не познаваш достатъчно, ние трудно се обичаме", каза писателката.

"Казвам си "браво", когато мога да се усмихвам, дори когато ми се плаче", допълни Лалева.

"Това беше избор - човек винаги усеща, когато не си е на неговия път", коментиря тя решението си да се откаже от икономиката, за да се захване по-сериозно с писането и поезията.

"Аз свиреш на пиано, но ме оперираха и не можех да продължа. Затвориш капака на пианото и започнах да пиша. Може би затова поезия - защото в поезията има много музика", сподели тя.

"Историите, които събрах в "Пасиансът на ангелите", са събирани през годините от малки разкази", каза писателката.

"Трябва да бъдем смирени пред онова велико нещо, което ни е създало. Пред една Вселена, която все още не познаваме. Смирявам се пред човешката способност да отдава любов", заяви Лалева.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!