Парцалено сърце, което мечтае силно за приключения, в ръцете на пораснало момиче, което го създава от цвят и слово. В шареното жилище на писателката, художник и продуцент Константина Живова освен двете й момичета, стотици цветни картини, вече има място и за дебютната й книжка "Малката мечтателка в бонбонения град".

„Видях „Малката мечтателка“ за първи път още в корема ми, когато бях бременна с втората ми дъщеря Каролин. Тогава си представях как би изглеждало моето дете, че искам да е с дълга коса, да се роди с дълга коса с големи очи. И започнах да рисувам едно момиченце с дълги черни плитки, без да показвам лицето й, в различни ситуации, много майки започнаха да ме питат, да я търсят, да я искат за своите деца и аз тогава си казах, някой ден, тази мечтателка, каквато смятам, че ще бъде и моята бъдеща дъщеря - ще се превърне в детска книга“, разказва Живова.

Тя споделя, че е написала историята на един дъх.

„Буквално тогава започнах да правя и илюстрациите, като цяло рисуването и запалването по илюстрациите е от дете. Майка ми над 20 години е била галерист и покрай нея и покрай това, че съм отрасла сред художници, някак си цветовете и изкуството, винаги са ме провокирали да направя нещо, свързано с изкуство, но честно казано, самото рисуване като рисуване ме запали преди три години. С Дария започнахме да рисуваме така буквално на шега, за да се разнообразяваме вкъщи. Аз тогава се разделих с бившия ми мъж, нейният баща, с който сме в добри отношения, но си казах, че една разделена жена с детето си след работа е хубаво все пак да прави нещо. Не времето просто да минава в разговори с приятелки и реших, че това време трябва да го посветя на нас двете“, казва писателката.

Общите четки на Константина и голямата й дъщеря Дария се сменят, боите привършват, а мечтателката приключенства от страница на страница между твърдите корици. Само за седмица десетки популярни майки онлайн приемат каузата и споделят минути четене заедно с малките си герои.

„Искам да пожелая книжката да вдъхва повече увереност в децата, да вярват в себе си, да следват своите мечти, защото моето мото и девиз в живота е, че за човек, който мечтае - няма нищо невъзможно и се надявам тя де е техният вдъхновител“, казва Живова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!